Appartementen importeren

Op deze pagina lees je hoe je meerdere appartementen kan importeren

Als de vereniging veel appartementen heeft kan het handig zijn om de appartementen te importeren via een CSV import.

Allereerst moet je zorgen dat 1 appartement op 1 rij staat en dat de waarden in aparte kolommen staan zoals hieronder. Je mag wel eigen kolomnamen gebruiken.

Zorg dat het bestand is opgeslagen als .csv bestand:

Klik recht onderin op de appartementenpagina op de ronde plus:

Klik op Appartementen importeren

Sleep het .csv bestand in het daarvoor bedoelde vak of klik op de knop Upload CSV bestand en selecteer het bestand op jouw computer.

Als de upload gelukt is zie je hoeveel rijen er gevonden zijn zoals in onderstaande voorbeeld

Beantwoord alle vragen om ons het bestand beter te laten begrijpen, geef ons bijvoorbeeld aan in welke kolom de straatnaam staat

Je klikt op de vraag en selecteert de kolom uit jouw bestand in de dropdown:

Omdat de leden op de ledenlijst een uniek ID hebben en dat ID niet bij de gebruikers bekend is kunnen wij dit niet uit de import zelf halen, maar moet deze achteraf gekoppeld worden. Wel kan je dit na de import in 1 keer doen voor alle appartementen in het veld Eigenaar 1 of Eigenaar 2:

Als je alle velden die je wilt importeren hebt gekozen ben je klaar om de appartementen op te slaan, je krijgt eerst nog een overzicht te zien:

Klik op opslaan en de appartementen zijn toegevoegd!