Gebruiker toevoegen

Op deze pagina kan je lezen hoe je een gebruiker aan de Bestuur.nu kan toevoegen.

Je hebt rechten nodig om gebruikers toe te kunnen voegen. De site-beheerder heeft deze rechten standaard, maar je kan als site-beheerder ook andere personen of rollen hier rechten voor geven.

Klik op het ronde plus teken rechts onderin de module Ledenlijst:

Je krijgt de keuze of je een losse gebruiker wilt toevoegen of dat je meerdere gebruikers wilt importen. Je kiest nu Nieuwe gebruiker toevoegen.

Je krijgt het volgende scherm te zien, waar je het e-mail adres van de nieuwe gebruiker invoert en eventueel alvast een rol uitdeelt of de taal instelt.

Klik vervolgens op opslaan om de gebruiker uit te nodigen.

Als je de knop Nu een uitnodiging versturen aan laat staan ontvangt de gebruiker nu een uitnodigingsmail. Je kan de uitnodigingsmail ook achteraf nog versturen.

Klaar! De gebruiker is toegevoegd.

De gebruiker wordt niet direct aan de Ledenlijst gekoppeld, maar verschijnt eerst in het tabblad Uitgenodigde gebruikers.