Rollen

De site-beheerder kan de rollen toewijzen en inrichten.

Je kan op Bestuur.nu gebruik maken van rollen. Een rol kan meerdere leden bevatten en zo'n rol kan je gebruiken om groepen leden te selecteren voor een bepaalde actie, zoals rechten te geven in een module of op een map, of voor een (push) notificatie.

Je kunt een gebruiker aan een rol toevoegen door de gebruiker te wijzigen. Je kunt op de ledenlijst bij de betreffende gebruiker zien welke rollen een gebruiker allemaal heeft.

Standaard komt het systeem met een aantal voor gedefinieerde rollen, maar je kunt dit helemaal zelf inrichten. De enige rol die vast ligt is de rol 'Site-beheerder' en de gebruikers die deze rol hebben kunnen alle acties doen die nodig zijn voor het beheren van de site.

Je kan rollen toevoegen, verwijderen of aanpassen onder het tandwiel bovenin en dan 'Rollen beheren'.

Als je een bepaalde rol wilt wijzigen kan je de tekst aanpassen. Als je een rol wilt verwijderen klik je op het kruisje achter de rol.

Als je een nieuwe rol wilt toevoegen klik je op de knop 'Rol toevoegen'.

Onderaan de pagina kan je ook selecteren welke rol nieuwe leden standaard toegewezen moeten krijgen.